image

Vijf keer per jaar organiseert Toptrouwlocaties de Open Toptrouwlocatie Route. Deze dag is vergelijkbaar met de voormalige open huizendag die Funda heeft voor woningzoekers, zo doet Toptrouwlocaties dat voor bruidsparen die een trouwlocatie zoeken. Het is een uitgelezen kans voor trouwlocaties om meerdere bruidsparen op één dag te ontmoeten, en om op één moment te kunnen laten zien wat zij in huis hebben qua mogelijkheden en service.

Dé landelijke open dag voor bruidsparen om een trouwlocatie te vinden

Door verloofd Nederland wordt gretig gebruik gemaakt van deze speciale dagen. Gemiddeld plannen, per reguliere editie, 1108 bruidsparen, meerdere bezichtigingen bij locaties in. Eén op de drie bruidsparen boekt vervolgens hun bruiloft als direct gevolg van hun deelname aan de Route. Deze hoge conversie toont aan dat de Route voor velen een effectieve salestool is. Is deze landelijke open dag ook wat voor jouw trouwlocatie?

WAAROM DOET EEN BRUIDSPAAR MEE? Wat de Route voor bruidsparen zo’n fijne dag maakt is dat trouwlocaties een echte weddingvibe verzorgen. Op een normale dag staat er misschien een vergaderopstelling, maar tijdens de open dagen vragen wij locaties om een ceremonie-, diner- en/of feestopstelling te laten zien. Een bruidspaar kan zich dan heel makkelijk hun eigen trouwceremonie in de ruimte voorstellen.

Veel trouwlocaties nodigen daarnaast hun vaste leveranciers uit tijdens de open dagen. Het is voor bruidsparen dus ook vaak een kans om vrijblijvend met fotografen, patissiers of DJ’s in gesprek te gaan. Trakteer je bij ontvangst ook nog op een glas bubbels of zorg je bij vertrek voor een leuke goodiebag, dan weet je zeker dat je de bruidsparen een onvergetelijke dag hebt bezorgd. Maar liefst 98 procent van de bruidsparen adviseert andere stellen om naar de Open Toptrouwlocatie Route te gaan.

Conversie van de Route: 1 op 3

LAAGDREMPELIG EVENEMENT Op de website Opentoptrouwlocatieroute.nl kunnen bruidsparen alle deelnemende locaties bekijken, wat er gemiddeld per editie 170 waren in 2021. Een bezichtiging tijdens de Route kan ingepland worden via de website, met als groot voordeel dat Toptrouwlocaties hen via de website helpt de ideale route samen te stellen.

Maar de Route ontleent haar kracht toch ook vooral aan het laagdrempelige karakter. Een bruidspaar vertelde ons laatst over hun ervaring met de Route. Ze waren in Amsterdam op pad en wilden eigenlijk binnenkijken bij een locatie die hen net iets te hoog gegrepen leek. Last minute besloten ze een bezichtiging te reserveren, om toch even snel te gaan kijken. Het bleek een hele goede match en het koppel heeft nu definitief hun trouwdag bij de locatie geboekt.

AANTAL BEZICHTIGINGEN Gemiddeld krijgt een trouwlocatie per editie bezoek van 8 tot 9 bruidsparen. Maar dit aantal kan erg uiteenlopen. Sommige trouwlocaties krijgen wel 40 aanmeldingen, waar andere locaties 2 kwalitatief goede aanmeldingen hebben. Hierdoor verdient deelname aan deze dag zich makkelijk terug.

Trouwlocatiehouders over de Route

“Voor een bruidspaar is het fijn om een locatie binnen te lopen en je je ineens bruid & bruidegom te w anen, want alles staat bij ons klaar alsof jouw huwelijk op het moment van beginnen staat!” - Johan Huisman | Kasteel Wijenburg
“Mereveld neemt graag deel aan de Route omdat wij onze locatie voor deze route optimaal in “huwelijkssfeer” kunnen presenteren. De bezoekers kunnen alle ruimtes bezichtigen, films bekijken, gerechtjes proeven en natuurlijk zoveel mogelijk vragen stellen aan onze trouwadviseurs” - Co Stelling| Mereveld
“Tijdens de route krijgen wij de gelegenheid om de locatie in trouwsfeer aan te kleden, door de vele aanmeldingen is dit ook zeker de moeite waard. Dat doe je niet zo snel voor een losse afspraak” - Monique Nijman | Hoeve Landzicht

ONDERDEEL VAN ONZE SAMENWERKING Als jij jouw trouwlocatie aansluit bij het platform van Toptrouwlocaties, mag je direct meedoen met alle vijf edities van de Route. We starten dan laagdrempelig met een kennismakingsjaar waarin we elkaar beter gaan leren kennen. Samen met een persoonlijke accountmanager kijken we dan hoe jij met jouw trouwlocatie een optimaal rendement uit ons platform kan halen.

NODIG OOK BRUIDSPAREN UIT DIE AL HEBBEN GEBOEKT De Route kost geen dag, het levert je tijd op. Naast dat je op één dag meerdere nieuwe bruidsparen (86 procent van de bruidsparen gaat op deze dag voor het eerst op zoek naar hun droomlocatie) kunt laten kennismaken met jouw locatie, is het ook de perfecte dag om bruidsparen uit te nodigen die al bij jouw locatie geboekt hebben. Het is namelijk een ideale gelegenheid om een locatie aan ouders of een ceremoniemeester te laten zien en ideeën voor de trouwdag met hen door te nemen. Door dit te combineren met de Route hoeft hier op een avond of weekenddag geen aparte afspraak voor gepland te worden.


5 x per jaar de Open Toptrouwlocatie Route

Tijdens de zomervakantie en de kerstdagen vinden de meeste huwelijksaanzoeken plaats en de Routes van september en januari sluiten hier perfect op aan. Daarnaast zijn er nog drie edities om deze periodes heen in april, juni en november. Daarbij is rekening gehouden met de gemiddelde oriëntatieperiode van een bruidspaar. Een bruidspaar doet er twee maanden over om zich te oriënteren en een trouwlocatie te boeken. Met deze jaarplanning spreken we iedere editie een nieuwe doelgroep aan.

Gemiddeld

170

trouwlocaties per editie in 2021

(232 pré corona in 2019)

van de bruidsparen adviseert andere stellen om naar de Open Toptrouwlocatie Route te gaan

44

gemiddelde aantal bezichtigingen per locatie in 2021

Trouwlocatieliefde op het eerste gezicht


Cindy en René waren niet eens verloofd en hadden slechts vage trouwplannen, maar dankzij de Open Toptrouwlocatie Route geven ze elkaar het ja-woord! Wij kregen dit leuke verhaal binnen.

Bruidsparen over de Route

“Wij vonden het een fijne, ongedwongen manier om locaties te bezichtigen en werden overal warm onthaald. Wij hebben een super leuke dag gehad!”
- Denise & Robbert
“Dank jullie wel voor deze geweldige dag. Wij wisten niet waar te beginnen met zoeken, maar dankzij de Route hebben wij onze droomlocatie gevonden!”
- Kirsten & Leroy
“Wij hebben meegedaan aan de Route om geïnspireerd te raken voor onze bruiloft en leuke ideeën op te doen. En dat is gelukt!”
- Bianca & Michael
“Door volle agenda’s was het lastig om losse afspraken te plannen. Deze dag gaf een mooie kans om meerdere locaties op één dag te bezoeken.”
- Annette & Freek

Kijk mee met een Open Toptrouwlocatie Route!


MEEDOEN AAN DE OPEN TOPTROUWLOCATIE ROUTE

Je kunt op een laagdrempelige manier kennismaken met het Toptrouwlocaties platform. Tijdens een kennismakingsjaar gaan wij ontdekken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Een jaar lang volgt Toptrouwlocaties al jouw boekingen via onze kanalen én voeren wij een persoonlijke data analyse voor jouw trouwlocatie uit.

Dit eerste kennismakingsjaar werken wij met Deelnamekosten en daarnaast betaal je vijf procent commissie op boekingen via onze kanalen. De deelnamekosten worden verrekend met de commissies, waardoor je vaak met één boeking jouw investering er al weer uit hebt!

Meer leren over de Route?