Taaa tatata taaaa, tatataaaa....

Dé trouwdag

En dan is het niet alleen voor het bruidspaar zover maar ook voor jou en het team van jouw trouwlocatie; de trouwdag is aangebroken!

Eindelijk mogen de bride & groom die droomjurk of dat mooie pak aantrekken, die zorgvuldig uitgezochte bruidstaart proeven, de styling en bloemen bewonderen, in die toffe trouwauto rijden, feesten tot ze niet meer op hun voeten kunnen staan maar vooral; eindelijk JA zeggen tegen hun droomman of -vrouw. En jouw trouwlocatie is hét decor van deze bijzondere dag!

Populairste maand

Augustus is de populairste trouwmaand, gevolgd door juni en september. Niet heel gek want in in deze maanden is de kans op zon het grootst en buiten trouwen is al jaren ontzettend populair.


Populairste dag

Vrijdag (45%) en zaterdag (30%) zijn veruit de populairste dagen voor een bruiloft. Het is daarnaast waarschijnlijk geen verrassing dat de favoriete trouwdatum vorig jaar 18-8-2018 was. Afgezien van deze bijzondere datum had 65% van de bruidsparen geen specifieke voorkeur voor een trouwdatum.


Tijdstip en reistijd

De meeste bruidsparen starten hun trouwdag om 14.00 uur en eindigen die om 01.00 uur. De reistijd naar de locatie is daarnaast in 67% van de gevallen minder dan een half uur. Ongeveer 18% reist maximaal driekwartier.

Meerdaagse weddings

Let's get married after breakfast

Een bruiloft vliegt vaak voorbij en een kleine 10% van de bruidsparen kiest daarom voor een trouwweekend in plaats van een trouwdag. Nadat de gasten zijn ingecheckt is er alle tijd voor de ceremonie, leuke activiteiten, speeches en natuurlijk een uitgebreid diner. Het feest kan namelijk gerust wat later beginnen, want niemand hoeft naar huis te rijden! Op zondagochtend sluiten ze het weekend af met een fijne brunch.

De grootste voordelen van een trouwweekend zijn dat er voor alles de tijd genomen kan worden én dat de gasten elkaar beter leren kennen. Zo ontstaat er saamhorigheid en een hele gezellige sfeer! Sommige stellen pakken nog meer uit en doen de kick-off van hun trouwweekend op vrijdagavond door heerlijk lang te tafelen met alle gasten. Zaterdagochtend heeft iedereen dan alle tijd om zich na het huwelijksontbijt klaar te maken voor de ceremonie. En zondag? Dan kan iedereen lekker uitslapen!

Populairste trouwlocatietype

Al jaren onveranderd zijn kastelen land-, & herenhuizen de populairste locatietypen in de onderzoeken van Toptrouwlocaties.

Benieuwd naar de ranking van alle typen?

Buiten trouwen

Bijna 75% van de bruidsparen viert hun hele trouwdag op één locatie en ondanks dat ons kikkerlandje bekend staat om het wisselvallige weer, vieren veel stellen (een deel van) de dag buiten. Wil jij weten welke onderdelen?

Yay or nay: mobieltjes?

Ze zijn niet meer weg te denken natuurlijk maar hoe gaan bruidsparen om met het gebruik van mobieltjes tijdens de trouwdag? Zien ze er juist een voordeel van in of is een verbod op telefoons juist een must?

Kleurenthema

34% van de bruidsparen maakt gebruik van een kleurenthema! Wil jij weten welke?

Kids

Nodigen bruidsparen ook kinderen uit of is hun bruiloft een kids free zone?

Tradities

Hoe gingen de happy couples op hun grote dag om met persoonlijke- of religieuze tradities?

De huwelijksnacht

Ja, we waren zo brutaal om naar de wedding night te vragen!

Partytime!

Tijdens de feestavond kiezen de meeste bruidsparen voor een DJ (66,5%). Ongeveer 10% voegt een live artiest toe aan de DJ en 16,5% kiest voor een band. Net iets meer dan 10% kiest voor een eigen playlist.

After the wedding, wat nu?