Een jaar lang...


De voorbereidingen

De één dompelt zich onmiddellijk onder in de wereld van trouwen. Trouwmagazines slingeren door het hele huis en het Pinterestbord van deze persoon barst onmiddellijk uit zijn voegen. De ander heeft geen idee waar hij of zij moet beginnen met plannen en vindt het vooruitzicht om een bruiloft te plannen een tikje angstaanjagend.

In alle gevallen adviseren wij bruidsparen om eerst op zoek te gaan naar een paar antwoorden. Hoeveel gasten willen ze ongeveer uitnodigen, in welk seizoen willen ze trouwen, in welke omgeving en met welk budget willen ze werken? Dan volgt de zoektocht naar een droomlocatie.


Weddingplanner vs. ceremoniemeester

Ook is dit het moment om na te denken over het inschakelen van een Weddingplanner (ongeveer 10% van de Nederlandse bruidsparen doet dit). De meeste bruidsparen (90%) vragen een vriend/vriendin of broer/zus als ceremoniemeester om te helpen met de voorbereidingen en op de dag zelf. Deze ceremoniemeester neemt dan taken zoals het maken van een gastenlijst, organiseren van een vrijgezellenfeest en het bijhouden van het draaiboek op zich.

It's nice finding that place where you can just go en say yes!

TROUWLOCATIE


Hoe verloopt de zoektocht naar
een droomlocatie?

Wedding Stories

De kracht van waargebeurde liefdesverhalen...

Je hebt net kunnen lezen dat de helft van de bruidsparen in Nederland online zoekt naar een trouwlocatie. Sommige bruidsparen weten precies wat ze willen maar veel anderen vinden het toch erg lastig om hun trouwdag écht voor zich te zien. Een Wedding Story helpt hierbij. Het is een inspirerend artikel over een échte bruiloft op jullie trouwlocatie. Hierdoor worden oriënterende bruidsparen door een écht koppel meegenomen in het verhaal van de bruiloft op jullie locatie.

De kasteelbruiloft van Charjanti en Hilbert bij Kasteel Woerden

Hilbert en Charjanti woonden in hetzelfde dorp en ontmoetten elkaar via de beste vriendin van Charjanti. In het prille begin was zij nog wat onzeker over Hilbert maar hij won haar hart en vijf jaar later vroeg hij haar zijn vrouw te worden. Dat deed zij, omringd door alleen intimi op de bijzondere trouwlocatie Kasteel Woerden, gevolgd door een spetterend feest met meer dan honderd gasten!  

BUDGET


De trouwlocatie is de grootste uitgave maar welk bedrag geeft een bruidspaar nou gemiddeld aan welk onderdeel uit?
“Planning my wedding was real easy and stressfree"- said no bride ever

Een bruiloft gaat om trouwen met de liefde van je leven maar dat wordt in de organisatie nog wel eens uit het oog verloren. Van alle bruidsparen ervaart namelijk twee derde stress tijdens de voorbereidingen.


Als we de bruidsparen vragen wat nou precies zoveel stress opleverde geeft 34% aan dat het samenstellen van de gastenlijst bijzonder stressvol was, gevolgd door geldzaken en dan het weer. Ondanks dat de gastenlijst samenstellen moeilijk was zou 22% de keuze van de gasten nu anders hebben gemaakt dan voor de bruiloft.

Alles over de trouwdag