STAP 2

PRAKTISCH


QUESTIONS, QUESTIONS, QUESTIONS


Ben jij jezelf al schaamteloos aan het onderdompelen in de wereld van trouwen (nu mag het!)? Ligt de woonkamer al vol met trouwmagazines en barst je Pinterest bord al uit zijn voegen? Of misschien ben je gewoon verliefd, verloofd en compleet overdonderd door alles wat er op je af komt en weet je even helemaal niet waar je moet beginnen. In beide gevallen; even rustig aan. Voordat je namelijk echt kunt starten met je huwelijksplanning zijn er een aantal vragen die een antwoord nodig hebben. Trust us. Met deze antwoorden leg jij de basis voor jullie trouwplanning. En wij gaan je erbij helpen.

WEET ALTIJD JE VOLGENDE STAP

Klinkt het plannen van een bruiloft inmiddels als een hele klus? Bedenk dan dat je niet alles in één keer

hoeft te doen. De meeste stellen plannen hun bruiloft tijdens een verlovingsperiode van dertien maanden. Na het bepalen van

je stijl en praktische zaken is het vinden van de perfecte trouwlocatie eigenlijk altijd de eerste stap in je planning.


Wil je weten wat alle stappen zijn? Gebruik dan onze handige checklist!

PRAKTISCHE VRAGEN

Natuurlijk zijn er een paar praktische vragen die je jezelf moet stellen. Want droom jij van een enorme bruiloft waar iedere bekende aanwezig is? Of trekt een intiem diner met enkele geliefden je veel meer? Wij vroegen Weddingplanner Eveline Brand van Wedding Eve waar je moet beginnen.


1. THE GUESTLIST

“Bedenk eerst hoeveel gasten jullie ongeveer willen uitnodigen. Het is belangrijk dat je bij deze vraag goed luistert naar je eigen gevoel. Voel je niet verplicht om bepaalde mensen uit te nodigen; nodig echt alleen de mensen uit waarmee jullie je grote dag willen beleven. Steeds vaker trouwen bruidsparen wanneer ze al kinderen hebben gekregen. Je kunt je dan dus ook meteen afvragen of je een kidsproof wedding wilt”, geeft Eveline aan. “En wil je de gasten allemaal de hele dag uitnodigen of opsplitsen in dagen avondgasten?”


2. WAAR?

“En dan de plek! Niet geheel onbelangrijk de vraag; waar willen jullie trouwen? Dichtbij huis of misschien centraal in Nederland? En blijven jullie én misschien zelfs jullie gasten ook slapen op de locatie?”


3. JA-WOORD

“Waar zie jij jezelf het ja-woord geven?”, vraagt Eveline.“Is dat op het gemeentehuis of op een andere trouwlocatie? Voordat je de zoektocht naar een droomlocatie start, is het goed om te weten dat niet iedere locatie een officiële trouwlocatie is. Is jullie roomlocatie geen officiële trouwlocatie? Niet meteen getreurd. In veel gevallen kan de gemeente een trouwlocatie voor één dag benoemen.”

image

Eve(line) is Wedding Eve en sinds 2015 weddingplanner, professioneel ceremoniemeester en wedding styliste. Persoonlijk en makkelijk benaderbaar!
Wil jij meer weten over Eve? Kijk op Weddingeve.nl


OP EARLYMOON TEGEN DE HUWELIJKSSTRESS

In Amerika is het een trend! Een vakantietripje voor aankomende bruidsparen vóór het huwelijk. Volgens het Nationaal Trouwonderzoek ondervindt 2 op de 3 bruidsparen stress tijdens het plannen van het huwelijk. Tijd dus om even te relaxen.

HOE KRIJG JE DE BRUIDEGOM
AAN HET REGELEN??

De verloving is een feit, de datum staat vast en er is een waslijst aan zaken die geregeld moeten gaan worden. Gelukkig zijn jullie met z’n tweeën, dus kun je de taken mooi verdelen. Tenminste, dat is het idee. Nu zijn aandacht nog…


WIST JE DAT?

Een goed verloop op de dag zelf (31%), het weer (30%) en controle uit handen geven (29%) leveren de meeste stress op tijdens het plannen van het huwelijk.

(Bron: Nationaal Trouwonderzoek)